RECEPTY Z KUCHNĚ: Kančí výpečky, bramborový knedlík, zelí dvou barev

RECEPTY Z KUCHNĚ: Kančí výpečky, bramborový knedlík, zelí dvou barev

 

Maso: cca 1200 g kančího masa (na velké kostky, použila jsem vykostěný krk), 300 g uzeného bůčku (na plátky), 3 lžíce vepřového sádla, masový vývar, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, 1 cibule (nadrobno), 3 stroužky česneku (nadrobno), směs koření na divočinu.

Maso promícháme se solí a kořením, přidáme cibuli a česnek a uložíme přes noc do lednice. Druhý den přidáme do pekáče ke kančímu masu i plátky uzeného bůčku, protože maso samo o sobě je libové a suché. Podlijeme vývarem, přidáme sádlo, neprodyšně uzavřeme a pečeme zvolna, asi 3 hodinky na 160 stupňů. Občas podle potřeby dolijeme tekutinu.

Knedlíky: 500 g den předem ve slupce uvařených brambor (oloupat), 200 g hrubé mouky, 50 g dětské krupičky, 1 vejce, 1 lžička soli.

Brambory nastrouháme nebo důkladně rozšťoucháme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a zpracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby ještě přidáme trochu mouky. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci dlouhým stáním řídnout! Rozdělíme na 3 stejně velké části, vyválíme šišky asi o průměru 6cm a vhazujeme do vroucí osolené vody. Ihned odspodu nadzvedneme vařečkou, aby nepřisedly ke dnu a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut. Ještě teplé krájím nití na cca 1cm silné plátky a ukládám do nahřáté mísy.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

4 2 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře