RECEPTY Z KCHYNĚ: Šunkofleky

RECEPTY Z KCHYNĚ: Šunkofleky

 

500 g těstovin v suchém stavu (nevařím klasické flíčky, spíš třeba vrtule), cca 500 g uzeného masa (vařím celý ocásek, a to pěkné kompaktní si pak schovám třeba k dušené čočce, to horší použiju do těstovin), sůl, mletý černý pepř, 6-8 vajec, 200 ml mléka

Vývar z vařeného uzeného masa nevylévám, ale scedím a použiju při vaření těstovin. Maso lze jen nakrájet, ale jak už jsem psala, po poradě s naším šéfkuchařem, je lepší ho umlet na hrubé matrici. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vsypeme do sádlem vymazaného pekáče. Zalijeme prošlehanou směsí vajec a mléka a pečeme dozlatova na 170 stupňů asi 30 minut.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře