HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 24. února

V souvislosti se silným větrem zasahovali hasiči na Prachaticku u třech událostí. Ve všech případech šlo o odklízení popadaných stromů.

1:57 Technický zásah – Nouzové otevření dveří bytu a následný transport pacienta do sanitky zajistila v obci Nové Hutě profesionální jednotka ze stanice Vimperk.

6:43 Technický zásah – Ve Slámově ulici v Prachaticích snesli místní profesionální hasiči na vyžádání ZZS pacienta z domu do sanitky.

9:15 Technický zásah – Nouzové otevření dveří bytu vyřešila ve Vimperku v Krátké ulici místní profesionální jednotka.

14:46 Únik nebezpečných látek – Složitý zásah řešila vimperská profesionální jednotka v lokalitě Sloup – Vimperk. Při těžbě dřeva zde v lese zapadl na měkkém a podmáčeném terénu těžební stroj. Těžký, dvacetičtyřtunový harvestor byl částečně utopený v bažině, byl nakloněný a celý nestabilní. Jeho obsluha se ho snažila v době příjezdu hasičů vyprostit pomocí další lesní techniky, ale neúspěšně. Stroj zapadl ještě více, více se naklonil a přes víčko nádrže z něj začala unikat nafta. Hasiči ihned zahájili odčerpávání. Odčerpali přibližně 150 litrů. Mezitím velitel zásahu konzultoval situaci s řídícím důstojníkem HZS Jihočeského kraje a zvažovali vytažení harvestoru tankem, kterým disponuje Záchranný útvar HZS ČR sídlící v Hlučíně. Hasiči v Hlučíně obdrželi veškeré informace o zásahu včetně fotodokumentace. Nakonec bylo rozhodnuto ZÚ nepovolat. Vyproštění si zajistí těžební firma prostřednictvím soukromé firmy.

Úterý 25. února

8:10 Technický zásah – Ve Vimperku ve Špidrově ulici vnikli místní profesionální hasiči do zabouchnutého bytu, ve kterém si majitel zapomněl léky.

(vm)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře