NA VIMPERSKÉM DVORKU: 23. února

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 23. února

Vimperk – náměstí Svobody / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Senátor známý – neznámý
Kontrolní otázka: Znáte svého (našeho) senátora? Oproti poslancům, kterých je ve volebním obvodě povícero z různých politických stran,  je senátorský obvod obsazen vždy a pouze jedním senátorem. Odpověď na otázku by proto nemusela být tak složitá, není z koho vybírat, je to jednoznačné. Obávám se ale, že nemálo čtenářů této glosy (a nejen jich) bude tápat a správné odpovědi se nedoberou. Není divu, současný senátor je v našem městě něco jako nedostupné zboží, byť to nebude jeho vinou. To třeba ve Volarech, které patří do jiného obvodu, je jejich senátor takříkajíc pečený vařený, ve Vimperku je tomu naopak. Není zván, nechce se vnucovat, a tak k nám nejezdí. Zatímco jiným městům a obcím pomůže třeba přímluvou na vlivných místech v centru, vimperští radní o něco takového nestojí a na svůj uzavřený dvorek nikoho nepustí. A přes plot jejich aktivity a zájmy nesahají.  Senátor totiž nosí jiné stranické tričko, než mají současní vimperští vládcové ve své přízni, a to je zřejmě bariéra, kterou nehodlají překročit. Že tím škodí celému městu, protože senátor je tu také od toho, aby pomáhal, jim nedochází. V minulém volebním období to bylo panečku jiné. Lidovecký senátor měl ve Vimperku otevřené dveře vždy a všude a naší radní se v jeho přítomnosti rádi ukazovali a mediálně prezentovali. Časy se mění, volby rozhodují. Uvidíme příště. A odpověď na úvodní kontrolní otázku? Senátorem za obvod Prácheňska (Písek, Strakonice, Vimpersko) je Karel Kratochvíle (ČSSD) z Písku. Znáte? Neznáte?

 

ODPOSLECHNUTO:

“… Budeme bránit tomu, aby tam nemohla být závodní dráha…,” uvedla mimo jiné pro Český rozhlas České Budějovice vimperská starostka Jaroslava Martanová v souvislosti se zprávou o retardérech, které mají být na rekonstruované ulici 1. máje ve Vimperku.

Bránit tomu, aby tam nemohla být závodní dráha znamená, že tam tu závodní dráhu chceme, pak ale není důvod dávat tam retardéry. Bránit můžeme tomu, aby tam byla závodní dráha.


 

Připravil: Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře