RECEPTY Z KUCHYNĚ: Buchta s Vitacitem

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Buchta s Vitacitem

 

Korpus: 2 a 1/2 hrnku (myšleno objem 250 ml) polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa, 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 3 vejce.

V míse smícháme všechny “suché” ingredience, poté přidáme všechny “tekuté” ingredience, důkladně promícháme a nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vysokým okrajem (42×32 cm). Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout, poté potřeme tvarohovou náplní, zalijeme želé a dáme přes noc do ledničky. Tvarohová náplň (bílá vrstva): 4 vaničky měkkého tvarohu (použijte přímo z ledničky), 150 ml velmi vychlazeného mléka, 5 lžic rumu, 6 lžic moučkového cukru, 2 sáčky instantní šlehačky.

Tvaroh zředíme mlékem, přidáme rum, přisypeme cukr, důkladně promícháme, vsypeme instantní šlehačku a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem. Hotový krém natřeme na vychladlý korpus.

Smetanová náplň (růžová vrstva): 500 ml vychlazené smetany ke šlehání, 1 vanička měkkého tvarohu (rovnou z ledničky), 2 sáčky Smetanové náplně malinové od Dr. Oetkera.

Vše společně vyšlehat ručním elektrickým šlehačem, opatrně rozetřít na bílou vrstvu a poté zalít želé.

Želé: 1l vody, 1 Vitacit s malinovou příchutí, 2 a 1/2 sáčku malinového pudinkového prášku, 60 g krystalu.

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a Vitacit, vsypeme pudinkové prášky, dobře rozkvedláme a uvaříme želé. Ihned ještě teplé nalijeme na krém a dáme ztuhnout přes noc do ledničky.

Vršek můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou, já používám instantní, krásně drží tvar i několik dní.

Želé můžete uvařit i bez Vitacitu, s použitím ovocné šťávy nebo džusu.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře