RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí kousky s přelivem z brokolice a smetany, domácí...

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí kousky s přelivem z brokolice a smetany, domácí nudle

 

Maso: Kuřecí stehenní maso nakrájet na nudličky, promíchat se směsí koření (sušený česnek, uzená mletá paprika, mletý kmín, sůl) a nechat asi hodinku v lednici. Pak obalit v Solamylu a zprudka orestovat na pánvi. Nakonec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stálého míchání nechat “napít”.

Omáčka: 2 sáčky mražené brokolice, 1 středně velká cibule (nadrobno), 3 stroužky česneku (prolisovat), olej, 3 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, voda, 1 kelímek smetany ke šlehání, sůl, mletý černý pepř.

Brokolici uvařit v osolené vodě do poloměkka, slít a ihned rozmačkat šťouchadlem na brambory. zakrýt pokličkou a odložit stranou. Na oleji orestovat cibuli, přidat mouku, zapražit a poté zalít vodou. Důkladně rozmíchat, přidat kostku bujónu a zlehka provařit. Pak přidat česnek, rozmačkanou brokolici, sůl a mletý pepř, vlít smetanu a ještě zlehka prohřát.

Domácí nudle: 2 hrnky hladké mouky, 2 vejce, vlažná voda. Na vál vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, přidáme trošku vody (tak 1-2 lžíce) a vidličkou vše rozmícháme. Pak už hněteme rukama, těsto je hodně tuhé, ale nesmí být drolivé. Pokud je těsto příliš suché, přidáme po troškách vodu, dokud není hladké. Celý bochánek těsta nechávám chvíli odpočinout pod nahřátým hrncem. Pak rozdělím na menší díly a postupně projedu strojkem na nudle a příslušnou matricí na široké nudle nebo krájím požadované tvary ručně. Nechám mírně proschnout a poté vařím v osolené vroucí vodě do poloměkka. Hotové scedím, proliju studenou vodou, opět sliju a promíchám s olejem, aby se neslepily.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře