RECEPTY Z KUCHYNĚ: Uzený hovězí jazyk s hrachovou kaší

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Uzený hovězí jazyk s hrachovou kaší

 

Maso: Kdo nikdy neměl tu čest… Jazyk omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené a vaříme zcela doměkka klidně 2 hodiny i déle. Čím je jazyk měkčí, tím více si ve finále pochutnáte. Z ještě horkého uvařeného jazyka je třeba ihned sloupnout tuhou blánu, která pokrývá téměř celý sval, vyjma té části, která přiléhá na horní měkké patro.

Mírně zchladlý jazyk krájíme na tenké plátky.

Kaše: 500 g žlutého loupaného půleného hrachu, cca 1 l vody, 2 lžičky sušené majoránky (působí proti nadýmání, obdobně jako saturejka), 4 stroužky česneku (prolisovat), sůl, Vegeta, máslo.

Hrách přebereme, propláchneme studenou vodou a poté zalijeme cca litrem vody a přivedeme k lehkému varu. Hrách začne pěnit, takže tuto pěnu odebíráme. Poté přidáme majoránku a česnek a za občasného promíchání vaříme doměkka, v případě potřeby přiléváme vodu. Před koncem vaření osolíme. Měkký hrách projedeme tyčovým mixerem, dochutíme Vegetou a zjemníme máslem.

Třešničkou na dortu je dozlatova osmažená cibulka.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře