RECEPTY Z KUCHYNĚ: Marinovaná kančí žebra
Cca 2 kg vepřových žeber (já měla v mrazáku z divokého kance), 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, 2 vrchovaté lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžička mletého chilli, 1 lžička koření na divočinu, sůl.
Žebra naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z hořčice, kečupu, medu, sójovky, chilli a kořenící směsi a uložíme přes noc do lednice.
Druhý den jen lehce podlijeme trochou vody, zakryjeme neprodyšně alobalem a pečeme cca 2 hodinky na 150 stupňů doměkka.
Poté alobal odstraníme a za občasného přelití výpekem dopečeme do barvy.
Poznámka: Podobně můžete upravit i jakékoliv jiné klasické vepřové maso (bůček, krkovičku a pod.). Stačí naporcovat a přes noc nechat v chladu marinovat.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ