RECEPTY Z KUCHYNĚ: Rozlítaný ptáček s jasmínovou rýží

Cca 1 kg hovězího masa (dala jsem loupanou plec, na plátky), cca 100 g anglické slaniny (na kostičky), 4 tenké vepřové párky (na kolečka), 4 vařená vejce (na kostičky), 4 sterilované okurky (na plátky), mletý černý pepř, sůl, plnotučná hořčice, hladká mouka, sójová omáčka, olej, masový vývar, voda.
Maso z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Ihned vkládáme do horkého oleje a zprudka orestujeme.
Plátky masa vložíme do papiňáku, výpek v pánvi zalijeme troškou vody a necháme odvařit, poté vlijeme k masu, přilijeme tolik vývaru, aby bylo maso ponořené a přidáme sůl, na kolečka pokrájené párky, anglickou slaninu (na kostičky) a sterilované okurky (na plátky).
Vaříme asi 40 minut, pak vypneme a necháme v hrnci dojít.
Maso z hrnce vyjmeme a odložíme stranou.
Odebereme si do hrnečku trochu vývaru, necháme vychladnout a pak v něm rozkvedláme mouku, vlijeme zpět do hrnce a provaříme cca 10 minut, nakonec přidáme do omáčky na kostky pokrájená vařená vejce a dochutíme (sůl, pepř, sójovka), vložíme maso a necháme prohřát.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
