RECEPTY Z KUCHYNĚ: Špaldové houstičky
250 g hladké špaldové mouky, 250 g obyčejné hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky krystalu, 30 g čerstvého droždí, 1 vejce, 250 ml vlažného mléka, 100 ml oleje a ještě 1 vejce na potření.
Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek.
Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto.
Nenecháváme kynout.
Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře