V KUCHYNI S DANULOU: Kuřecí řízečky marinované v zakysané smetaně a bramborový salát
6 kuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat), 1 kelímek zakysané smetany (180 g), 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce Podravky, 1 vrchovatá lžička sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého černého pepře
V misce smícháme “suché” ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně “vymácháme” naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby. Pokud nám nějaká směs zůstane, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky. Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu “zaklimatizovat”. Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ