RECEPTY Z KUCHYNĚ: Rolovaná kančí plec se zeleninou, těstoviny

Cca 1,2 kg kančího masa (použila jsem plec), 2 mrkve (na silnější hranolky), 1 kořenová petržel (na silnější hranolky), 100 g uzené slaniny bez kůže (na hranolky), 3 lžičky divokého koření (použila jsem směs od Vitany), hladká mouka, olej, 1 cibule (nadrobno), 1/2 celeru (nadrobno), 1/3 dýně Hokkaidó (na kostičky), 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 bobkový list, 600 ml masového vývaru, 4 lžíce zakysané smetany, citronová šťáva, sůl, mletý černý pepř.
Maso zbavíme tuku a odblaníme, z obou stran osolíme a posypeme divokým kořením, prošpikujeme slaninou a hranolky mrkve a petržele, pevně srolujeme a převážeme provázkem.
Obalíme v mouce, zprudka orestujeme na oleji a uložíme do pekáče.
Do výpeku vsypeme cibuli, celer a dýni, restujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a necháme odvařit.
Směs vlijeme k masu, přidáme v gáze svázané koření, zalijeme vývarem, zakryjeme neprodyšně alobalem a poklicí a pečeme cca 2 hodinky na 170 stupňů.
Poté maso vyjmeme a zeleninovou směs přelijeme do hrnce, projedeme tyčovým mixerem, přidáme zakysanou smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Omáčka je hustá, takže dle potřeby můžeme naředit vývarem.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
