RECEPTY Z KUCHYNĚ: Rolovaná kančí plec se zeleninou, těstoviny

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Rolovaná kančí plec se zeleninou, těstoviny

 

Cca 1,2 kg kančího masa (použila jsem plec), 2 mrkve (na silnější hranolky), 1 kořenová petržel (na silnější hranolky), 100 g uzené slaniny bez kůže (na hranolky), 3 lžičky divokého koření (použila jsem směs od Vitany), hladká mouka, olej, 1 cibule (nadrobno), 1/2 celeru (nadrobno), 1/3 dýně Hokkaidó (na kostičky), 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 bobkový list, 600 ml masového vývaru, 4 lžíce zakysané smetany, citronová šťáva, sůl, mletý černý pepř.

Maso zbavíme tuku a odblaníme, z obou stran osolíme a posypeme divokým kořením, prošpikujeme slaninou a hranolky mrkve a petržele, pevně srolujeme a převážeme provázkem.

Obalíme v mouce, zprudka orestujeme na oleji a uložíme do pekáče.

Do výpeku vsypeme cibuli, celer a dýni, restujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a necháme odvařit.

Směs vlijeme k masu, přidáme v gáze svázané koření, zalijeme vývarem, zakryjeme neprodyšně alobalem a poklicí a pečeme cca 2 hodinky na 170 stupňů.

Poté maso vyjmeme a zeleninovou směs přelijeme do hrnce, projedeme tyčovým mixerem, přidáme zakysanou smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Omáčka je hustá, takže dle potřeby můžeme naředit vývarem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře