POLICIE ČR: Stíny posledního dne roku – smrt řidiče, zapálený seník, deset...

POLICIE ČR: Stíny posledního dne roku – smrt řidiče, zapálený seník, deset bouraček, stovka potyček

O silvestrovské noci řešili policisté na jihu Čech kromě včerejší tragické smrtelné dopravní nehody (viz níže) především různé potyčky.

Nejednalo se o žádné mimořádné události, nicméně jich bylo bezmála sto. Šlo především o nejrůznější fyzická napadení a narušování občanského soužití. V souvislosti s užíváním zábavní pyrotechniky evidují policisté tři případy, kdy došlo k požárům, při kterých nebyl nikdo zraněn a kdy vznikla pouze minimální škoda na majetku. V jednom z těchto případů skupinka lidí chybným použitím pyrotechniky nedaleko Třeboně zapálila vlastní seník. Policisté dále evidují na desítku dopravních nehod, při kterých byl u řidiče zjištěn alkohol. Nejvyšší hodnotu měl mladý muž na Jindřichohradecku, který u Červeného Hrádku vyjel s vozem mimo silnici a havaroval. Nadýchal přes 2,4 promile.

 

Poslední den v roce zemřel na silnici další člověk

Poslední den v roce došlo bohužel k další tragické nehodě. Krátce po sedmnácté hodině přijali policisté oznámení o smrtelné dopravní nehodě, která se stala na účelové komunikaci u Mydlovarského rybníka nedaleko obce Zliv na Českobudějovicku. Českobudějovičtí dopravní policisté po příjezdu na místo nehody zjistili, že řidič (54 let) vozidla značky Opel vyjel z dosud nezjištěných příčin mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místě nehody zemřel. Ve vozidle s mužem nejela žádná další osoba. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Přesné příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování policistů.

 

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře