V KUCHYNI S DANULOU: Marcipánové mušličky

V KUCHYNI S DANULOU: Marcipánové mušličky

 

300 g sušeného plnotučného mléka, 250 g moučkového cukru, 80 g strouhaného kokosu, 200 g másla, 2 bílky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička mandlového aroma

Hmotu necháme půl hodinky odpočinout a poté vtlačujeme přes potravinovou folii do malé formičky. Hotovou mušličku vždy vyklopíme na tácek a pokračujeme, dokud všechnu hmotu nezpracujeme.

Mušličky necháme do druhého dne v chladu zaschnout a pak slepujeme vždy dvě k sobě máslovým krémem, který si obarvíme potravinářským barvivem a ochutíme aroma.

Krém: 300 g změklého másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička malinového aroma, potravinářské barvivo.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře