V KUCHYNI S DANULOU: Marcipánové mušličky
300 g sušeného plnotučného mléka, 250 g moučkového cukru, 80 g strouhaného kokosu, 200 g másla, 2 bílky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička mandlového aroma
Hmotu necháme půl hodinky odpočinout a poté vtlačujeme přes potravinovou folii do malé formičky. Hotovou mušličku vždy vyklopíme na tácek a pokračujeme, dokud všechnu hmotu nezpracujeme.
Mušličky necháme do druhého dne v chladu zaschnout a pak slepujeme vždy dvě k sobě máslovým krémem, který si obarvíme potravinářským barvivem a ochutíme aroma.
Krém: 300 g změklého másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička malinového aroma, potravinářské barvivo.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře