RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kroužky s lemon curd

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kroužky s lemon curd

 

Těsto: 480 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 280 g tuku na pečení (dala jsem Heru), 2 žloutky.

Těsto nechat přes noc odpočinout v ledničce zabalené v igelitu. Poté vyválet cca na sílu 2 mm, vykrájet kolečka s větší dírkou a péct maximálně 10 minut na 180 stupňů. Druhý den promažeme citronovým krémem a lepíme vždy dva kroužky k sobě. Necháme zatuhnout a následně můžeme máčet v bílé čokopolevě.

Lemon curd aneb naprosto vynikající citronový krém:
70 ml citronové šťávy, 70 g krystalu, 50 g másla, 4 žloutky, kůra ze 2 citronů.

Vše společně šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Krém je lehký, svěží a pikantní, takže ho můžeme použít na lepení lineckého pečiva a do různých dezertů, případně s ním ochutit třeba máslový krém.

Na slepení všech kroužků jsem použila 1 a 1/2 dávky lemon curd.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře