V KUCHYNI S DANULOU: Perníčky hned měkké

V KUCHYNI S DANULOU: Perníčky hned měkké

 

Těsto: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 100 g tuku na pečení (dala jsem Heru) a mimo to 1 vejce na potření a bílková poleva na dozdobení.

Těsto uložíme na noc zabalené v igelitu do lednice. Druhý den vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm (velmi dobře to jde přes potravinovou fólii), vykrájíme požadované tvary a uložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut na 180 stupňů a ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, aby se pěkně leskly.

Před zdobením nechávám den i dva uležet, poleva lépe přilne a neopadává.

Bílková poleva: 1/2 bílku, 100 g prosátého moučkového cukru, šťáva z 1/2 citronu (přecedíme přes sítko).
Nešleháme, pouze dobře promícháme vidličkou.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře