POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 18. prosince

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 18. prosince

Ilustrační foto: pixabay

 

Situace: V západním až jihozápadním proudění budou přes naše území postupovat jednotlivé frontální systémy. Během příštího týdne nás začne ovlivňovat tlaková výše nad jihovýchodní Evropou a k nám bude
od jihozápadu proudit zejména ve vyšších vrstvách atmosféry teplý vzduch.

 

Předpověď na středu 11. prosince:
Jasno nebo skoro jasno. V noci, ráno a dopoledne ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne v Čechách od západu přibývání oblačnosti a večer na západě a severozápadě místy sněžení nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, na Moravě a ve Slezsku až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3, v Čechách ojediněle až 5 °C, v 1000 m na horách kolem 0, v Jeseníkách a Beskydech kolem -3 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek 12. prosince:
Zataženo až oblačno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy skoro jasno. Místy slabé sněžení, v Čechách v polohách pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť. K večeru v Čechách ustávání srážek a ubývání oblačnosti místy na polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na Moravě a v jižních a východních Čechách až -7 °C. V Čechách během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě -2 až +2 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek 13. prosince:
Oblačno až zataženo, zpočátku na východě slabé sněžení a v Čechách místy polojasno. Během dne od západu na většině území sněžení, které bude v Čechách a ve Slezsku v polohách pod 600 m, na Moravě pod 400 m, přecházet v déšť. K večeru srážky postupně jen místy, zejména na horách. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě -2 až +2 °C. Zpočátku mírný, postupně čerstvý jižní až jihovýchodní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s se bude k večeru měnit na jihozápadní a bude slábnout.

Předpověď na sobotu 14. prosince:
Oblačno až zataženo, zpočátku místy, postupně na většině území déšť nebo přeháňky, v polohách nad 700 m a na Moravě zpočátku i v nižších polohách srážky smíšené nebo sněhové. Večer ubývání srážek a místy i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na Moravě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný, během dne čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli 15. prosince:
Převážně oblačno, místy přeháňky nebo déšť, na horách zpočátku i sněžení. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v Čechách až 10 °C. Zpočátku čerstvý západní, během dne mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí 16. prosince do středy 18. prosince:
Zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Postupně většinou zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, na horách a ojediněle i v nižších polohách polojasno. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 9 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře