NA VIMPERSKÉM DVORKU: 14. prosinec

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 14. prosinec

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Novoroční ohňostroj chystá vimperská radnice opět na první den příštího roku. Oznamuje nám to v prosincových Vimperských novinách. Jde tak proti výsledkům ankety zveřejněným v červnových Vimperských novinách. Tam je psáno, že 74 procent zúčastněných se vyslovilo pro zrušení ohňostroje a jeho nahrazení jiným důstojných programem k přivítání nového roku. Pravda, radnice neuvedla počet respondentů ankety, takže nevíme, nakolik je výsledek vypovídající o skutečném názoru občanů města, ale i tak to svědčí o její nechuti upustit od zažitého zvyku a zřejmě i o lásce k světelným efektům a rámusu. Jako by tomu nebylo o silvestrovské noci dost. Do luftu vyhozené veřejné peníze by mohly posloužit k prospěšnějším účelům.

Ani letos se bez ohňostroje neobešel kulturní program při rozsvěcení vánočního stromu u Základní školy T. G. Masaryka. Bez rámusu a létajících světýlek by to zřejmě podle vedení školy a sdružení rodičů nebylo to pravé ořechové. O peníze asi škola nemá nouzi, když tak radnice přihraje nějakou tu dotaci. Vždyť paní ředitelka je vlivnou zastupitelkou města. Klidný advent vám všem.

Po delší přestávce na facebooku opět ožil profil DYCKY Vimperk, který si někdy nevybíravě bere na paškál hlavně zastupitele města. Nebudu mu tady dělat reklamu, není to můj styl veřejné prezentace názorů, proto ani neuvádím přímý odkaz. Jeho správce zůstává stále v anonymitě. Je ale pozoruhodné, že nový příspěvek vždy zakrátko lajkuje a sdílí jeden a týž člověk. Že by tímto směrem vedla cesta k autorovi? 

 


Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře