RECEPTY Z KUCHYNĚ: Staročeské kuře na zelí a pivním salámu

12 kuřecích horních stehýnek, 300 g pivního salámu (na proužky), 2 velké cibule (nadrobno), 1/2 hlávky bílého zelí (na kostičky), Staročeské koření od Vitany, sůl, hladká mouka, olej, 100 g másla, 300 ml světlého piva, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky sušené majoránky, sušený česnek, voda.
V pekáči rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a orestujeme do zlatohněda, přidáme zelí a salám, promícháme, vše ještě malou chvíli restujeme a poté odstavíme z plotny, posypeme majoránkou a sušeným česnekem a trochu osolíme.
Maso ze všech stran důkladně osolíme a okořeníme staročeským kořením, obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na oleji.
Naskládáme do pekáče na zelí kůží dolů, zalijeme pivem, ve kterém jsme rozmíchali kečup, zakryjeme víkem a pečeme asi 45 minut na 190 stupňů.
Poté odklopíme, maso otočíme, případně podlijeme vodou a dopékáme pěkně do barvy.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
