RECEPTY Z KUCHYNĚ: Minutková krkovička a restované fazolky se slaninou

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Minutková krkovička a restované fazolky se slaninou

 

Maso propícháme tenderizerem (kdo nemá, klasicky naklepe z obou stran paličkou na maso), okořeníme dle chuti (já použila grilovací česnekovou směs), pokapeme olejem a vetřeme do masa.

Necháme alespoň hodinku v chladu, pak zprudka orestujeme na suché pánvi asi 3 minuty z každé stany, ale délka pečení se odvíjí od preferencí, kdo radši propečenější, peče déle. Solíme až před podáváním.

Výpek zaprášíme trochou hladké mouky, podlijeme troškou vody a rozmícháme. Vzniklým sosem maso na talíři lehce přelijeme.

Fazolky: Na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolové lusky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti (já dávám nejčastěji provensálské) a Podravku.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře