RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Mandlové rohlíčky (1921)
Tyto rohlíčky určitě znáte, jen ve starém receptu se používají neloupané mandle.
Těsto:
14 dkg hladké mouky
10 dkg másla
5 dkg práškového cukru
5 dkg strouhaných neloupaných mandlí
1 žloutek
Vypracujeme těsto, tvarujeme rohlíčky a pečeme asi 7 minut při 185 st.. Konce namáčíme v čokoládě.
Čokoláda:
12 dkg bílého ceresu ( 100% tuk )
14 dkg práškového cukru
2 lžíce kvalitního hořkého kakaa
1 lžíce mléka ( rumu )
Ve vodní lázni rozpustíme ceres, přesejeme cukr, promícháme a přidáme kakao. Dáme mléko ( rum ) podle žádané hustoty.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře