LIPENSKO: Vánoční trh v Černé v Pošumaví trochu jinak i s unikátním...

LIPENSKO: Vánoční trh v Černé v Pošumaví trochu jinak i s unikátním ledovým barem

 

Ledové iglú, ve kterém bude uprostřed stát unikátní ledový bar postavený ze stovek ledových kostek, za ním bude příchozím míchat drinky mistr České republiky a vicemistr Evropy, provozovatel zdejšího plážového baru Windy Point David Neumann. Také na to se mohou těšit ti, kteří navštíví vánoční trhy v Černé v Pošumaví.

Organizátorem akce, která se bude konat tuto neděli 24. listopadu a v podtitulu mají dovětek trochu jinak je Obec Černá v Pošumaví. „Návštěvníci se mohou těšit na tři desítky stánků se zbožím s vánoční tématikou a jídlem, kulturní program ale i překvapení. Proč trochu jinak?! Organizujeme ho ve skandinávském stylu, protože Šumava a Lipensko Skandinávii mnoha lidem připomínají. Tématem vánočních trhů je legendární pohádka s Čerty nejsou žerty,“ uvádí Irena Pekárková, starostka Černé v Pošumaví .

Hlavní atrakcí na vánočních trzích, které budou tvořit desítky stánků se zbožím s vánoční tématikou budou postavy z čertovského pohádkového filmu Hynka Bočana, jako je například Čert s hodností vraníka, Dorota Máchalová, kaprál. Připravené bude také pravé peklo s kotlem. „Nechtěli jsme uspořádat klasické vánoční trhy, ale všechno bude trošku více zábavné,“ říká Neumann.

Součástí programu ale bude také vystoupení žáků hudební školy, andělů na chůdách, také kapely Jam & Bazar, která hraje na živo největší světové hity 80. a 90. let. Chybět nebude ani fotokoutek a dětská módní přehlídka.

Jarmark bude prostorově rozdělený na dvě části, ta první bude nákupní a druhá kulturní, kde se budou rodiče s dětmi bavit. Tady bude po celé odpoledne připravený nabitý program pro děti, jako jsou například tvořivé dílničky, zábavné soutěže, řetízkový kolotoč a pohádkové bytosti.

 

Text a foto: Pavel PECHOUŠEK

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře