RECEPTY Z KUCHYNĚ: Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy

 

Těsto: 2 menší vejce, 1/2 hrnku hnědého třtinového cukru (myšleno hrnek o objemu 250 ml, můžeme použít klasický krystal), 1/3 hrnku oleje, 1 hrnek nahrubo nastrouhané cukety (měla jsem „tlustokožce“, takže jsem ho oloupala a vydlabala semínka), 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky, 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka soli.

V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem do husté pěny, přišleháme olej a poté už jen vařečkou vmícháme cuketu a směs mouky, prášku do pečiva, soli, skořice a ořechů.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme asi 50 minut na 180 stupňů. Teplota a čas pečení jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou.

Mírně vychladlý chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

Komentáře

komentářů