RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí směs se žampiony a smajlíci z bramborové kaše

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí směs se žampiony a smajlíci z bramborové kaše

 

Kuřecí směs: 2 prsní řízky (na proužky), 1/2 cibule (nadrobno), 1 červená paprika (na proužky), 2 stroužky česneku (na plátky), kousek pórku (na proužky), 1 malá plechovka sterilovaných žampionů (scedíme), olej, sůl, grilovací koření, mletý černý pepř, Solamyl, sójová omáčka, voda.

Kuřecí maso promícháme v misce s grilovacím kořením a posléze se Solamylem. Dbáme, aby se všechny kousky masa rovnoměrně obalily.

Na pánvi na trošce oleje zprudka orestujeme papriku společně s cibulí a česnekem a směs vsypeme do misky. Do pánve přilijeme olej, vsypeme maso a zprudka ho orestujeme. Poté zastříkneme sójovou omáčkou, promícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme scezené žampiony a orestovanou zeleninu, promícháme a necháme pod pokličkou chvíli prohřát. Dochutíme solí a mletým pepřem.

Smajlíci: cca 500 g hotové bramborové kaše (dělám z toho, co zbude z minulého dne, takže obsahuje i mléko, máslo a trochu soli), cca 200 g dětské krupičky, 1 vejce, 1 lžička sušeného česneku, trochu grilovacího koření a sůl dle chuti.

Umíchat hustější těsto (aby neteklo) a sáčkem s hladkou hubičkou stříkat na plech s pečícím papírem kolečka, naolejovanou špejlí vykroužit očíčka a pusinku a péct asi 30 minut na 180 stupňů. Já asi po deseti minutách (když se utvoří svrchu krustička) potřu lehce olejem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře