HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Úterý 8. října

17:27 Technický zásah – Na nám. Přátelství v Prachaticích snesli místní profesionální hasiči pacienta do sanitky.

 

Středa 9. října

20:34 Technický zásah – Vimperští profesionální hasiči vnikli do bytu v Mírové ulici ve Vimperku, a to z obavy o osobu uvnitř. Ta však v klidu spala.

 

Pátek 11. října

7:50 Technický zásah – V obci Želnava provedli profesionální hasiči ze stanice Prachatice nouzové otevření dveří bytu.

16:30 Technický zásah – Stejný zásah vyřešila také vimperská profesionální jednotka, a to ve Sklářské ulici ve Vimperku.

 

Sobota 12. října

10:21 Dopravní nehoda – Zajištění osobního auta a odpojení autobaterie zajistila vimperská profesionální jednotka po dopravní nehodě, která se stala v Hrabicích. Havaroval zde osobní vůz značky Škoda Octavia. Vůz skončil mimo vozovku, řidič na místě nehody nebyl. Nehodu si převzala Policie ČR.

 

Neděle 13. října

1:05 Požár – Tři jednotky hasičů zasahovaly ve Zbytinách, části obce Blažejovice u požáru chaty. Dřevěná chata byla požárem zasažena kompletně. Na místo byli povoláni profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Volary a Zbytiny. Hasiči požár lokalizovali přibližně po 20 minutách hašení. Likvidace požáru však zabrala další hodiny. Hasiči museli dřevěné konstrukce rozebírat. Úplné uhašení velitel zásahu hlásil minutu před půl šestou ranní. Při požáru byla zraněna jedna osoba, kterou vrtulník LZS transportoval do nemocnice. Škoda způsobená požárem činí 400 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.

(vm)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře