RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí rizoto se zeleninou a restovanými drůbežími játry

400 g jasmínové rýže (v suchém stavu, klasicky uvařit), 600 g obraného pečeného kuřecího stehenního masa, 300 g kuřecích jater (na větší kousky), 1 velká cibule (nadrobno), 1 sáček mražené baby karotky, 1/2 sáčku mraženého hrášku, sójová omáčka, mletá sladká paprika, mletá kurkuma, sůl, mletý černý pepř, 2 kostky kuřecího bujónu, voda, olej
Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a scedíme.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zarestujeme.
Poté přisypeme mletou papriku, orestujeme, přilijeme vodu, přidáme sójovku, bujón a mletou kurkumu, zakryjeme poklicí a necháme lehce probublávat. Dochutíme solí a pepřem a vlijeme do mísy na uvařenou rýži, promícháme a zaklopíme.
Na pánvi orestujeme játra a vsypeme k rýži, přidáme uvařenou zeleninu a promícháme.
Poznámka: Báječně se dá využít i zbylý výpek z pečeného kuřete. Pak není ani potřeba si vypomáhat kuřecím bujónem z krabičky.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
