JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Jeden člověk požár domu v Lenoře nepřežil

JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Jeden člověk požár domu v Lenoře nepřežil

 

Jihočeští záchranáři zasahují od brzkých ranních hodin u požáru bytového domu v Lenoře. Požár byl nahlášen na Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje (ZZS JčK) ve 4:16 hodin. K události vyjely nejbližší výjezdové skupiny z Volar a Prachatic.

První posádka ZZS dorazila na místo za sedm minut od aktivace. Po zhodnocení situace na místě (větší počet zraněných osob) vyhlásila Zdravotnická záchranná služba JčK tzv. mimořádnou událost a aktivovala další tři posádky ZZS, Leteckou záchrannou službu AČR z Bechyně a Líní a vozidlo pro řešení následků MU ze Strakonic.

Záchranáři ošetřili celkem devět zraněných osob. Nejvážněji byli zraněni dva muži, utrpěli rozsáhlé popáleniny. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče a stabilizaci stavu byli předáni k transportu Letecké záchranné službě AČR. Oba pacienti byli posádkami LZS předáni na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, jejich stav je vážný.

Dalších sedm osob bylo zraněno lehce, jednalo se převážně o drobné popáleniny, pohmoždění, tržné rány atp.. Po ošetření na místě, převezly posádky ZZS šest osob do spádové nemocnice v Prachaticích. Jeden ze zraněných se do nemocnice transportoval sám.

U události zasahovaly čtyři pozemní výjezdové skupiny ZZS JčK, jedna posádka RZP Modrava, čtyři sanitní vozidla dopravní zdravotní služby, vozidlo pro řešení následků mimořádné události ZZS Strakonice, dva vrtulníky LZS AČR, HZS a PČR. Naše poděkování patří místní obvodní lékařce MUDr. Sedlecké, která se aktivně zapojila do poskytování přednemocniční neodkladné péče zraněným v místě neštěstí.

Aktuální upřesnění – v požářišti bylo nalezeno tělo pohřešované osoby.

Shrnutí:

1 osoba zemřela

2 osoby těžce zraněné

7 osob zraněno lehce

 

Text a foto: Petra KAFKOVÁ, tisková mluvčí, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře