MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno, že na silnici ve směru z Vimperka na Zdíkov jde po silnici nějaký muž, který právě spadl do stoky u silnice. Hlídka MP na místě nalezla muže, který odpovídal popisu. Muž hlídce MP sdělil, že se uhýbal většímu vozidlu a uklouzl do stoky. Ošetření odmítl, se slovy, že se mu nic nestalo a je v pořádku.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno, že u Lidlu u vchodu na parkovišti je na vozíčku opilý muž  bez nohou. Hlídka MP na místě zjistila že muž opustil LDN Vimperk, tímto jednáním porušil pravidla LDN a že ho zpátky už nevezmou. Na místo byla telefonicky zavolána ZZS, která muže převezla do nemocnice v Prachaticích.

• Podezřelý řídil v uzavřené části města Vimperk osobní vozidlo BMW, se kterým ho v ulici Sušická kontrolovala hlídka MP. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muži uložil městský úřad zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, do března 2021. Odborným měřením mu následně naměřili bezmála jedno promile alkoholu v dechu. Podezřelého si poté podle věcné příslušnosti převzali vimperští policisté, kteří nyní případ prověřují formou zkráceného přípravného řízení, proto se bude muset podezřelý ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno rušení nočního klidu v bytovém domě. Jelikož se toto oznámení opakovalo byl přestupek řešen oznámením příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Telefonicky oznámena zraněná žena v bytě. Při příjezdu hlídky MP se na místě nacházela zraněná žena, která měla tržnou ránu na pravé noze. Na místo byla přivolána ZZS, která ženu odvezla do Prachatické nemocnice.

• Strážníkům telefonicky oznámil zaměstnanec MěÚ Vimperk poškozené zábradlí u autobusové zastávky v ulici Sušická. Hlídka MP na místě provedla fotodokumentaci a zajistila páskou zábradlí proti možnému zranění kolemjdoucích. Dále bylo operátorem MKS zjištěno vozidlo, které poškodilo zábradlí při couvání. Celá událost předána skupině DN PČR Prachatice.

• Strážníkům telefonicky oznámil dispečer správy železnic, že u kolejí nad hotelem Terase volně pobíhá kráva. Hlídka MP dle místní znalosti vyrozuměla majitele, který si krávu odchytil.

 

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města, zveřejněno bez redakční úpravy textu.)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře