MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

Strážníkům bylo telefonicky oznámeno volné pobíhání ovcí a koz na pozemku u osady Boubská. Na místě hlídka MP vyrozuměla majitele a protože se nejednalo o první oznámení, byla věc následně předána na příslušný odbor městského úřadu k projednání.


 

• Telefonické oznámení ženy, že v městském parku někdo konzumuje alkohol. Hlídka MP na místě nalezla osobu dle popisu a přestupek řešila oznámením příslušnému správnímu orgánu.

• Při běžné hlídkové činnosti si hlídka MP všimla muže, který je dle místní znalosti osobou hledanou Policií ČR. Muž se při spatření hlídky MP dal okamžitě na útěk. Hlídka MP se za mužem ihned rozběhla, ale muž i přes opakované zákonné výzvy hlídky MP nebal a přelezl ploty zahrádek v ulici a běžel směrem k zimnímu stadionu, kde byl hlídkou MP zastaven. Vzhledem k tomu, že muž neodpovídal na výzvu strážníků, odmítal komunikovat a snažil se i přes výzvy hlídky MP neustále utéci byly použity donucovací prostředky přiložení služebních pout a dále byl proveden převoz muže na OO PČR Vimperk, kde byl předán k dalším úkonům ze strany Policie ČR.

• V rámci hlídkové činnosti kontrolován v ulici U lázní řidič vozidla tov. zn. Toyota. Při následné kontrole zjištěno, že řidič vozidla má vydán platný zákaz řízení motorových vozidel, podezřelá osoba předána policistům PČR Vimperk jako osoba podezřelá z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

• Strážníkům telefonicky oznámil muž skupinu osob na autobusovém nádraží, kteří kouří na místě zakázaném. Hlídka MP na místě nalezla skupinku osob dle popisu a přestupek řešila oznámením příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Telefonicky oznámeno, že někdo navalil plastovou rouru před dům v ulici K. Weise. Hlídka MP na místě zjištěno, že plastová roura pochází z nedaleké stavby, proto kontaktovala stavbyvedoucího, který si plastovou rouru převzal.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno, že u MINIMARKETU se nachází skupinka vulgárních a popíjejících osob. Hlídkou MP byl tento přestupek řešen oznámením příslušnému odboru k dořeše

• Žádost OO PČR Vimperk o asistenci při napadení mže druhou osobou v ulici Tovární před místním barem. Hlídka MP na místě asistovala při ošetření poškozeného, který byl následně převezen s těžkým zraněním do nemocnice České Budějovice. Následně hlídka MP asistovala při zajištění stop a zadržení pachatele.

• Telefonicky bylo oznámeno, že v ulici Pasovská pod tratí je sražený pes. Hlídka MP psa převezla na veterinu. Následně vyrozuměla majitelku psa.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno, že parkovišti je odemčené černé SUV. Hlídka MP následnou lustrací zjistila majitele, který byl vyrozuměn a vozidlo si zabezpečil.

 

Dopravní nehoda u první odbočky na Hrabice (směr z Vimperka do Zdíkova). Hlídka MP na místě usměrňovala provoz.

 

Text a foto: MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města, zveřejněno bez redakční úpravy textu.)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře