RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Borůvkový koláč

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Borůvkový koláč

 

Předpis na velký plech

20 dkg hladké mouky, 20 dkg polohrubé mouky, 8 dkg krupicového cukru, 8 dkg másla, 1 droždí (kvásek), 1 žloutek, špetka soli, citronová kůra, 2 dl vlažného plnotučného mléka, borůvky, drobenka

Drobenka: 10 dkg hrubé mouky, 8 dkg krupicového cukru, 8 dkg másla

Mouku smícháme s cukrem a přidáme nasekané máslo. Mezi prsty jej rozdrobíme a promneme.

V míse promícháme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru a znovu promísíme.

Přidáme žloutek, vlahé máslo, kůru a kvásek.

Pomocí vlažného mléka (lijeme postupně) zaděláme hladké těsto, které se nelepí na stěny a necháme kynout.

Vyválíme těsto na velikost plechu, který vymažeme a těsto do něj vložíme.

Zvedneme mírně okraje, nasypeme borůvky, posypeme drobenkou a pečeme při 190 °C asi 30 minut.

Horký můžeme pokapat ohřátou kysanou smetanou a sypeme moučkovým cukrem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře