HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 22. července

13:41 Požár – Profesionální jednotka ze stanice Prachatice a jednotka SDH obce Volary byly vyslány do domu v Budějovické ulici ve Volarech, kde by ohlášen požár ve sklepě. Volarská jednotka k požáru přijela jako první a po průzkumu podal velitel zprávu, že hoří odpad ve sklepě. Jednotka požár uhasila. Prachatičtí profesionální hasiči pak zkontrolovali řádné uhašení a podíleli se na odvětrání zakouřeného domu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Požár je beze škody.

16:02 Dopravní nehoda – Úklid vozovky zajistila po srážce tří osobních aut v Horní Vltavici, části obce Polka profesionální jednotka ze stanice Vimperk.

20:07 Technický zásah – Vimperští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči obce Čkyně vypomáhali Policii ČR u Čkyně při pátrání po osobě. Ta byla nalezena.

 

Úterý 23. července

8:33 Technický zásah – V Husově ulici ve Vimperku odstranila místní profesionální jednotka hnízdo nebezpečného hmyzu.

16:18 Technický zásah – Stejná jednotka pak zasahovala v Krátké ulici ve Vimperku, kde společně se ZZS vnikla do uzavřeného bytu a po ošetření pacienta zdravotníky ho snesla do sanitky.

18:33 Technický zásah – Profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obce Nová Pec spolupracovali s Policií ČR u Nové Pece při pátrání po pohřešované osobě. Osoba byla nalezena.

 

Čtvrtek 25. července

19:02 Technický zásah – Hnízdo nebezpečného hmyzu odstranili v Novém Dvoře profesionální hasiči ze stanice Vimperk.

 

Pátek 26. července

9:46 Technický zásah – ZZS zažádala o pomoc hasičů při snesení pacienta z domu v ulici Svornosti ve Vimperku do sanitky. Zásah provedli vimperští profesionální hasiči.

11:53 Technický zásah – Stejná jednotka pak ve Vimperku v ulici K Rokli zajistila nouzové otevření dveří bytu.

 

Sobota 27. července

12:03 Dopravní nehoda – Na silnici č. 141 u Prachatic u Libínského lesa likvidovali profesionální hasiči z prachatické stanice společně se ZZS a Policií ČR následky nehody motorkáře. Zraněný motorkář ležel v okamžiku příjezdu hasičů u svodidel, motorka značky TKM Duke byla mimo vozovku. Hasiči pomohli zdravotníkům ZZS s transportem pacienta do sanitky a po ukončení šetření policistů zásah ukončili úklidem vozovky.

19:15 Technický zásah – Prachatická profesionální jednotka dále zasahovala v Kaštanové ulici v Prachaticích, kde vnikla do bytu, ve kterém se muž zabouchl na balkóně.

 

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře