POLICIE ČR: Zbloudilou nezletilou dívku vypátral volarský policista pod Plešným jezerem

POLICIE ČR: Zbloudilou nezletilou dívku vypátral volarský policista pod Plešným jezerem

Další pátrací akce na Prachaticku proběhla úspěšně. V úterý 23. července před sedmnáctou hodinou oznámila na tísňovou linku 158 jedna žena, že pohřešuje svou nezletilou dceru, se kterou se okolo 13:00 hodiny rozešla v lese u Schwarzenberského kanálu s domluvou, že se sejdou na parkovišti  Jelení vrchy u auta, kam však dívka nedorazila.

Mobilní telefon u sebe dívka neměla, takže se s ní matka ani policie nemohly zkontaktovat. Po dívce se do terénu ihned vydali pátrat tři volarští policisté, jeden psovod, dosahový zástupce Územního odboru Prachatice, dva členové strážní služby Národního parku Šumava, jeden člen Horské služby Nová Pec a 10 členů Sboru dobrovolných hasičů Nová Pec. Nezletilou dívku se naštěstí podařilo krátce po devatenácté hodině v pořádku vypátrat volarskému policistovi, který jel na čtyřkolce. Za to mu patří velké poděkování, které si samozřejmě zaslouží úplně všichni, kteří se do pátrací akce zapojili.

Už ve včerejším článku POLICIE ČR: Úspěšné večerní pátrání po seniorce, která u Čkyně zabloudila ve vzrostlém kukuřičném poli  jsme apelovali na občany, aby se do přírody nevydávali bez mobilních telefonů, kterými si v případě nouze mohou přivolat snáz pomoc. Nemusí to totiž vždy tak dobře dopadnout, jako v našich dvou posledních případech.

POLICIE ČR

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře