POLICIE ČR: Úspěšné večerní pátrání po seniorce, která u Čkyně zabloudila ve...

POLICIE ČR: Úspěšné večerní pátrání po seniorce, která u Čkyně zabloudila ve vzrostlém kukuřičném poli

V pondělí 22. července ve čtvrt na osm večer oznámil na linku 158 starší muž, že se mu na vycházce v katastru obce Čkyně ztratila manželka, když si společně cestu k lesu krátili přes vzrostlé kukuřičné pole.

Seniorka zřejmě nestačila tempu manžela a ztratila se mu z dohledu i doslechu. Když se mu ji po více jak hodině a půl nepodařilo najít, vrátil se zpět do Čkyně, odkud přivolal pomoc. Po pohřešované seniorce byla ihned vyhlášena pátrací akce, do které se zapojili vimperští a volynští policisté, dosahový důstojník Územního odboru Prachatice, policejní psovod, Sbor dobrovolných hasičů Čkyně, Hasičský záchranný sbor Vimperk a vyslán na pomoc při pátrání byl také policejní vrtulník. Kontakt se seniorskou nebyl možný, jelikož u sebe neměla mobilní telefon. Naštěstí se ženu před jednadvacátou hodinou podařilo v pořádku vypátrat. Seniorka zbloudila několik kilometrů od Čkyně, než se dostala do obce Svatá Maří, část Štítkov, kde požádala o pomoc. Úspěšnou pátrací akci tak mohli policisté ukončit. Seniorka, až na vyčerpání, neutrpěla žádná viditelná zranění.

Policisté opět apelují na občany, aby se na vycházky do přírody nevydávali bez mobilních telefonů, kterými si mohou rychleji přivolat potřebnou pomoc.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře