JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Srážka osobního auta a trolejbusu v krajském městě, osm zraněných

JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Srážka osobního auta a trolejbusu v krajském městě, osm zraněných

 

Zdravotnická záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost prvního stupně, nemocnice České Budějovice aktivovala traumatologický plán.

Dnes v 8:03 ráno byl na Zdravotnické operační středisko JčK nahlášen střet osobního vozidla s trolejbusem. Dopravní nehoda se stala v křižovatce ulice Antonína Barcala a Větrná na sídlišti Máj v Českých Budějovicích. Podle prvních informací od volajících bylo na místě zraněno větší množství osob. Zdravotnické operační středisko proto vyhlásilo první stupeň mimořádné události a byly aktivovány všechny složky IZS.

Na místě zasahovalo šest výjezdových skupin a jedno technicko-logistické vozidlo ZZS JčK, jednotky HZS a PČR.

Záchranáři na místě ošetřili osm zraněných, sedm z trolejbusu a jeden z osobního vozidla. Nejvážnější zranění utrpěla řidička trolejbusu, která po nárazu zůstala zaklíněná v kabině. Při střetu utrpěla těžká vícečetná poranění. Zdravotníci jí ještě v kabině poskytli nezbytnou péči a po vyproštění jí uvedli do umělého spánku a napojili na umělou plicní ventilaci. Její stav se podařilo zdravotníkům stabilizovat. Následně byla transportována na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Ostatní pacienti utrpěli lehká až středně těžká zranění, jednalo se o převážně o pohmožděniny, tržné rány a méně závažné zlomeniny. Po ošetření na místě bylo všech sedm osob transportováno na traumacentru českobudějovické nemocnice k dalšímu vyšetření.

V 9:05 byla mimořádná událost vedoucím zdravotnické složky ukončena.

 

Text a foto: Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře