V KUCHYNI S DANULOU: Vanilkové drobenkové řezy
350 g polohrubé mouky, 100 g krystalu, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 125 g rozpuštěného másla a mimo to 1l mléka, 3 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce krystalu a ovocný kompot (použila jsem plechovku broskví) a 1 kelímek smetany ke šlehání
Z mouky, cukrů, soli, prášku do pečiva, vejce a másla uděláme drobenku. 2/3 směsi nasypeme na dno menšího plechu (32 x 22 cm), poklademe pokrájeným ovocem, zalijeme uvařeným pudinkem a posypeme zbytkem drobenky. Dáme do trouby vyhřáté na 160 stupňů na 10 minut zapéct, pak zalijeme smetanou a pečeme dalších 30 minut.
Šťávu z kompotu nevyléváme, ale použijeme do směsi na pudink.
Hotový moučník necháme před podáváním ztuhnout v lednici.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře