POLICIE ČR: Smrtelná dopravní nehoda. Letos už zemřelo na jihočeských silnicích dvacet...

POLICIE ČR: Smrtelná dopravní nehoda. Letos už zemřelo na jihočeských silnicích dvacet osob!

 

Páteční střet dvou osobních vozidel na Prachaticku, zalarmoval příslušníky složek Integrovaného záchranného sboru. V 17:38 hod. přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska jihočeské policie oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici I/4 v katastru obce Kubova Huť. Na místo byli kromě dopravních a pořádkových policistů vysláni též zdravotníci a hasiči.

Jako první se z policejních složek dostali k nehodě policisté obvodního oddělení Horní Vltavice, kteří zjistili, že několik stovek metrů za Kubovou Hutí se střetla dvě osobní vozidla, kde jsou zraněni tři muži. Na místo vzápětí dorazili zdravotníci za podpory letecké zdravotnické služby, ale dva mladí muži, i přes veškerou odbornou pomoc, následkům těžkých zranění podlehli. Třetí se zraněných, řidič Volkswagen Passat, byl transportován do blízké nemocnice.

Dopravní policisté na místě zjistili, že pravděpodobně řidič (23 let) osobního vozidla tovární značky Volkswagen Polo jel po uvedené frekventované komunikaci ve směru Kubova Huť – Horní Vltavice, kdy při projetí ostrou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat. Následně obě vozidla, do sebe zaklíněna, skončila mimo komunikaci.

Ve vozidle Polo zemřeli dva mladí muži, řidič ve věku 23 let a jeho spolujezdec 19 let. Osmatřicetiletý řidič Passatu utrpěl lehká zranění a v současné době je v péči lékařů.

Na místo se dále dostavila výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Prachatice a zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti. Po ohledání těl koronerem byla nařízena soudní pitva.

Silnice spojující Prachaticko se Spolkovou republikou Německo (Bavorsko), byla uzavřena pro veškerý provoz do pozdních nočních hodin, objízdný směr byl stanoven přes Prachatice – Volary – Strážný.

Od začátku roku zemřelo na jihočeských silnicích 20 osob – v tomto případě se jedná o 19. a 20. oběť. Bohužel v tomto týdnu je to druhá smrtelná nehoda.

Řidiči, uvědomte si, že vysoká rychlost mnohdy zabíjí!

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře