RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw

 

Receptík je pouze orientační, nebudu psát, jak se dělá těsto na bramborák. Prostě si každý umíchá takové, jaké je zvyklý běžně dělat, jen bude maličko řidší, aby se v něm dalo masíčko máčet. Já přidala opět svou oblíbenou cuketu (používám mladou a strouhám najemno i se slupkou).

Takže jen pro představu: 5 stehenních řízků, 5 větších brambor (najemno nastrouhat), 1 mladá cuketa (cca 250 g, nahrubo nastrouhat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 4 stroužky česneku (prolisovat), 4 vejce, polohrubá mouka, mléko (množství dle hustoty těsta), sůl, mletý černý pepř, majoránka, drcený kmín.

Kuřecí stehenní maso nakrájet na menší kousky, naklepat, z obou stran osolit a opepřit, obalit v hladké mouce a poté vždy postupně každý kousek protáhnout bramborákovým těstem a ihned vkládat do horké pánve a smažit z obou stran dozlatova. Je na vás, zda použijete olej nebo sádlo, já preferuju dobré sádlo, bramboráčky pak náramně voní.

Jako přílohu jsem podávala salát Coleslaw:
Salát: bílé zelí (najemno nakrouhat), 1 mrkev (nahrubo nastrouhat), 1/2 celeru (nahrubo nastrouhat), 1 cibule (najemno), cukr, ocet, majonéza, sůl, mletý černý pepř. Promíchat a nechat nejlépe do druhého dne uležet.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře