RADNICE ODPOVÍDÁ: Farmářské trhy v letošním roce město pořádat nebude, lidé málo...

RADNICE ODPOVÍDÁ: Farmářské trhy v letošním roce město pořádat nebude, lidé málo nakupovali

 

 

Zeptali jsme se na radnici, kdy město bude letos pořádat farmářské trhy a co udělalo pro vyšší účast prodejců s atraktivním sortimentem zboží. Od pracovníka propagace radnice Pavla Pechouška jsme dostali tuto odpověď: 

 

 

 

 

Farmářské trhy se ve Vimperku konaly tři roky. Vždy jednou měsíčně od května do září. Zájem o ně, i přes veškerou snahu zaměstnanců města Vimperk nebyl takový, aby mohly dále existovat. Proto se letos konat nebudou.

Nejprve se konaly v lokalitě na zámku, kde si ale nakupující stěžovali, že je to daleko. Druhým rokem se tedy přestěhovaly do centra města, do Rožmberské ulice, kde kvůli příjemné atmosféře hrála i najatá kapela.

Zodpovědný pracovník odboru školství, kultury a cestovního ruchu, každý měsíc kontaktoval na 40 stánkařů, osobně jel na tradiční farmářské trhy do Chluman. Obešel zdejší stánkaře, nabídl prezentaci ve Vimperku. Což přineslo dílčí úspěch a v červenci loňského roku bylo ve Vimperku 20 stánkařů, více jich nikdy nepřijelo. I tak byl ale o farmářské trhy mezi nakupujícími malý zájem. Přišlo málo potenciálních zákazníků a ti navíc jen minimálně nakupovali. Farmáři neutržili a v srpnu už nepřijeli, srpnové trhy se musely kvůli nezájmu prodávajících zrušit.

Naši zaměstnanci využili tehdy všechny informační kanály, sloužící k propagaci této akce – Vimperské noviny, facebook, webové stránky, místní rozhlas, regionální deníky, weby, které se specializují na využití volného času. Nic nepomohlo. Organizátor se poté dostává do začarovaného kruhu. Prodejci, respektive farmáři zkusili ve většině případů dvakrát do Vimperka přijet, když ale nepřijdou zákazníci a neutratí své peníze, pak prodejci nevydělají a jedou jinam.

Stále se ale uvažuje o tom, že příští rok se farmářské trhy přesunou do parku, nebo na jiné atraktivní místo. I když jsou tři roky dostatečně dlouhá doba na to zjistit, zda je o akci zájem. Pokud by mělo některé občanské sdružení zájem farmářské trhy organizovat, rádi spojíme síly, třeba se výsledek dostaví.

(red)

Ilustrační foto: archiv města

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře