RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kapr smažený na másle a teplý bramborový salát

Předpokládám, že kapříka v trojobalu představovat nemusím. Snad jen pro ty, co to nezkoušeli, nejlepší je smažený na másle.
Teplý bramborový salát: cca 1kg brambor uvaříme ve slupce, ihned zchladíme, oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme na kolečku jako na klasický salát . Na oleji necháme zesklovatět 2 nadrobno pokrájené větší cibule a hned ještě teplé i se zbytkem oleje přidáme k bramborám. Pak přisypeme ještě asi 3 na kostičky pokrájené sterilované okurky, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice, trochu nálevu z okurek, sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti.
Říká se mu “teplý”, nejspíš asi proto, že se používají teplé brambory a cibule, ale klidně si ho můžete dát i později, když vychladne.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
