MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

• Telefonicky na linku 156 oznámil muž že viděl tři osoby které se potulují kolem vozidel na parkovišti pod mostem naproti ČS Robin Oil, a když si šel své vozidlo zkontrolovat, zjistil že jednomu ze zaparkovaných vozidel chybí levé zadní kolo. Hlídka MP na místě hovořila s oznamovatelem a jeho sousedkou, která hlídce sdělila popis podezřelých osob. Hlídka MP tyto tři osoby odpovídajícímu popisu zanedlouho nalezla i s odcizeným kolem. Na místo přivolána hlídka OO PČR Vimperk, která si celou věc převzala.

• Při běžné hlídkové činnosti bylo hlídkou APK oznámeny nebezpečné rampouchy ohrožující chodce a projíždějící vozidla.  Z tohoto důvodu byl o situaci vyrozuměn dispečink SÚS JČK.

• Při hlídkové činnosti byla hlídka MP požádána řidičkou o pomoc zda by ji nepomohla roztlačit auto stojící v křižovatce, se kterým z důvodu většího přívalu sněhu nemůže tuto křižovatku opustit. Hlídka MP pomohla řidičce roztlačit vozidlo z křižovatky.

• Telefonické oznámení muže, že našel injekční stříkačku pohozenou vedle cesty. Hlídka strážníků po příjezdu na místo stříkačku uložila bezpečně do speciálního sběrného boxu.

• Telefonicky oznámila žena, že její matka spadla v bytě a nemůže se zvednout. Hlídka MP přijela na místo a zde pomohla zvednout seniorku. U ženy nedošlo k žádnému zranění.

• Telefonicky oznámeno, že v Pravětínském údolí dochází k týrání zvířat. Mělo se jednat o chatku před Pravětínským údolím kde se mají nacházet uhynulé a vyhladovělé kozy. Hlídka MP na místě nenašla žádná uhynulá zvířata. Na uvedeném pozemku se nacházely jenom dvě kamerunské ovce, které byly v pořádku.

• Osobně oznámila na služebně MP žena, že byla napadena přítelem který ji rozbil mobilní telefon a následně když chtěla celou věc oznámit z telefonní budky, tak poškodil i sluchátko od telefonní budky. Dále hlídka MP provedla fotodokumentaci poničené telefonní budky a celou věc pro podezření ze spáchání trestného činu  „Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení” předala OO Policii ČR k dořešení.

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města – zveřejněno bez redakční úpravy.)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře