METEOPRESS: Předpověď počasí na Vánoce: V Česku bude sněžit, foukat bude silnější...

METEOPRESS: Předpověď počasí na Vánoce: V Česku bude sněžit, foukat bude silnější vítr

Mapa zobrazuje předpokládaná místa, kde bude zítra kolem deváté hodiny ráno sněžit. Čím více je modrá barva tmavější, tím bude intenzita sněžení větší 

 

Předpověď počasí se na Štědrý den mírně pozměnila, na mnoha místech se tak lidé dočkají sněhových případně smíšených srážek, v nížinách však očekáváme srážky  spíše dešťové.

Přes Českou republiku bude v pondělí přecházet studená fronta, po jejím přechodu k nám pronikne chladnější vzduch. Časně ráno a dopoledne očekáváme zataženou oblohou a srážky, ty budou od středních poloh smíšené či sněhové. Teploty se budou v dopoledních hodinách pohybovat kolem 0 až 3 °C, před den se oteplí na na 5 °C, zejména na jižní Moravě.

K večeru očekáváme postupné ubývání srážek,v Česku se bude postupně ochlazovat, při štědrovečerní večeři bude takřka na celém území mrznou. Vyskytovat se také mohou sněhové srážky, v pondělí také očekáváme silnější vítr, ten bude v nárazech dosahovat 15 m/s.

 

Teplotní mapa zobrazuje předpověď teplot pro pondělí 18:00 hodinu večer. Zobrazená čísla představují reálnou teplotu ve dvou metrech nad zemským povrchem. Při větru bude pocitová teplota nižší.

 

Jaké počasí bude na další svátky?

V dalších dnech očekáváme zataženou až oblačnou oblohu, teploty přes den budou stoupat až k 6 °C, sněhové srážky se budou vyskytovat spíše na horách, ve středních polohách očekáváme srážky smíšené. Ještě v úterý bude foukat vítr v nárazech až do 15 m/s

Ať už bude u Vás na Vánoce sněžit či pršet, za celý tým Meteopresu Vám přejme nádherné Vánoce!

 

METEOPRESS

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře