POLICIE ČR: Čtyři případy z minulých dnů: Granát v lese, otec neplatič,...

POLICIE ČR: Čtyři případy z minulých dnů: Granát v lese, otec neplatič, vybodovaný řidič a okradená seniorka

• Českobudějovický policejní pyrotechnik byl v sobotu 10. listopadu dopoledne přivolán do lesa nedaleko obce Lenora na Prachaticku. Na místě již byli jeho kolegové z obvodního oddělení Horní Vltavice, kteří přijeli na základě oznámení o nálezu munice. Oznamovatel uvedl, že granát volně ležel v lesním porostu. Pyrotechnik na místě určil, že se jedná o dělostřelecký granát německé výroby pocházející z II. světové války. Pyrotechnik granát zajistil a odvezl jej na bezpečné místo k likvidaci. Při události nebyl nikdo zraněn, ani nevznikla žádná škoda na majetku. Policisté upozorňují každého, kdo byl našel neznámou munici, aby s ní v žádném případě nemanipuloval. Na munici nesahejte, neberte ji do ruky ani se ji nesnažte kamkoliv přenést. Pokud byste munici nalezli, okamžitě volejte tísňovou bezplatnou linku Policie ČR 158 a vyčkejte příjezdu policistů. Zároveň zabraňte tomu, aby se k místu nálezu kdokoliv přiblížil.

• Policisté sdělili sedmatřicetiletému muži z Prachaticka podezření z přečin zanedbání povinné výživy. Podezřelý si totiž v době od října 2015 do března 2018 neplnil vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru, ačkoliv mu tuto povinnost rozsudkem stanovil okresní soudu. Za rozhodné období tak muž na výživném dluží nejméně 78 000 korun.

• Pětadvacetiletý muž z Prachaticka je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý řídil v první polovině října osobní vozidlo Škoda, když ho v uzavřené části obce Těšovice kontrolovali dopravní policisté. Ti následnou lustrací zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny z důvodu bodového hodnocení. Další jízdu mu proto zakázali a nyní ho čeká ve zkráceném přípravném řízení jednání také před soudem.

• Dosud neznámý pachatel násilím vytrhl tašku z ruky seniorce, která šla po silnici ve směru Vacov – Vlkonice. Poté utekl přes louku pryč ve směru na obec Mířetice. V tašce se nacházela peněženka s finanční hotovostí. Krádeží poškozené vznikla škoda za nejméně 500 korun. Ke zranění poškozené nedošlo. Případ se stal 7. listopadu v 15 hodin. Policisté žádají případné svědky události, aby je kontaktovali na služebně v ulici 1. máje 7 ve Vimperku, telefon 974 236 780, případně na lince tísňového volání 158.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře