RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Husa pečená s jablky
1 husa, 3 kyselá jablka, 2 cibule, sůl, kmín, bobkový list, 2 lžičky brusinkové marmelády
Kysané zelí, med, ocet, jíška, česnek, sůl
Zelí podusíme s trochou vody, medu a octa. Zahustíme světlou jíškou, přidáme utřený česnek dle chuti a osolíme.
Husu naporcujeme, prosolíme a necháme do druhého dne proležet.
Druhý den ji dáme do pekáče, posypeme kmínem a mezi porce dáme nakrájené čtvrtky jablek a cibulí.
Přidáme bobkový list a brusinkovou marmeládu, podlijeme vodou a zvolna pečeme asi 2 hodiny.
Měkké porce husy vyjmeme, šťávu propasírujeme přes sítko a znovu prohřejeme.
Podáváme se zelím a knedlíky.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře