RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Husa pečená s jablky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Husa pečená s jablky

 

1 husa, 3 kyselá jablka, 2 cibule, sůl, kmín, bobkový list, 2 lžičky brusinkové marmelády

Kysané zelí, med, ocet, jíška, česnek, sůl

Zelí podusíme s trochou vody, medu a octa. Zahustíme světlou jíškou, přidáme utřený česnek dle chuti a osolíme.

Husu naporcujeme, prosolíme a necháme do druhého dne proležet.

Druhý den ji dáme do pekáče, posypeme kmínem a mezi porce dáme nakrájené čtvrtky jablek a cibulí.

Přidáme bobkový list a brusinkovou marmeládu, podlijeme vodou a zvolna pečeme asi 2 hodiny.

Měkké porce husy vyjmeme, šťávu propasírujeme přes sítko a znovu prohřejeme.

Podáváme se zelím a knedlíky.


Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře