RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Martinské rohlíčky ořechové
30 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru, 3 žloutky, 12 dkg másla, 1 droždí (kvásek), špetka soli, 1,5 dl mléka
Ořechová náplň: 15 dkg cukru, 15 dkg ořechů, 1 dcl smetany (nemusí být všechna, podle hustoty), mletá skořice, 1 lžíce rumu, citronová kůra
Z mouky, cukru, žloutků, rozpuštěného másla, vlažného mléka, soli a kvásku vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme minimálně 1 hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 dílů.
Každý díl potřeme náplní a stočíme od nejdelšího kraje do tvaru rohlíčků.
Dáme na pečící papír, potřeme máslem a pečeme při 190 °C asi 10 minut.
Horké můžeme potřít máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře