PRACHATICKÝ DENÍK: Etikety nám napoví, odkud pochází maso, které kupujeme a jíme

PRACHATICKÝ DENÍK: Etikety nám napoví, odkud pochází maso, které kupujeme a jíme

Jižní Čechy –  České zboží láká. Poznali to i obchodníci, kteří někdy pod označením český výrobek prodávají i takové potraviny, co k nám putovaly tisíce kilometrů. Podle nového nařízení EU se zákazníci dozvědí, odkud zvíře pocházelo, kde bylo vykrmeno a také poraženo. „K tomu, aby i takové jídlo mohlo být označeno za český výrobek, stačilo, aby je u nás někdo naporcoval a přebalil,” vysvětlila ředitelka Regionální agrární komory Jihočeského kraje (RAK JK) Hana Šťastná.

Celý článek přináší PRACHATICKÝ DENÍK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře