POLICIE ČR: Tragický víkend na jihočeských silnicích si vyžádal dva lidské životy

POLICIE ČR: Tragický víkend na jihočeských silnicích si vyžádal dva lidské životy

• Krátce před půl šestou hodinou večerní soboty 8. září došlo na železničním přejezdu v katastru obce Kloužovice na Chýnovsku k tragické dopravní nehodě. .Podle prvotního šetření řidič (37) krosového motocyklu zřejmě nerespektoval výstražná zařízení a vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy zde projížděl osobní vlak. Následkem střetu utrpěl zranění neslučitelná s životem.

Nikdo z přibližně čtyřiceti osob ve vlaku nebyl zraněn. Test na alkohol u strojvedoucího proběhl s negativním výsledkem. Pro cestující z vlaku byla přistavena náhradní autobusová přeprava. K obnovení provozu na trati došlo před půl devátou hodinou večerní. Přesná příčina, průběh a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů. Rodině zesnulého muže byla policií poskytnuta krizová intervence. Mladý muž se tak stal již bohužel 41. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Opětovně tímto na tragickou bilanci dopravních nehod upozorňujeme a důrazně nabádáme řidiče nejen motocyklů, aby striktně dodržovali pravidla bezpečnosti silničního provozu a řízení svých vozidel věnovali maximální pozornost.

 

• Po smrtelné dopravní nehodě motorkáře s vlakem na Táborsku šetřili další tragickou dopravní nehodu i policisté v Písku. Ta se stala krátce po desáté hodině večerní soboty 8. září na hlavním silničním průtahu městem, a to v prostoru křižovatky uvedeného hlavního silničního tahu I/20 a odbočky k vlakovému nádraží.

Podle prvotního šetření zde došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Škoda Yeti, jedoucího ve směru od Prahy na České Budějovice, a chodkyně (27), které přecházela uvedenou čtyřproudou komunikaci ve směru od obchodního domu Lidl k vlakovému nádraží. Ta následkem střetu utrpěla zranění, neslučitelná se životem. Testy na přítomnost alkoholu či jiné návykové látky u řidiče (23) vozu proběhly s negativními výsledky. Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. K objektivnímu posouzení všech skutečností byla u zemřelé nařízena soudní pitva. Mladá žena se tak stala již bohužel 42. letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Opětovně tímto důrazně nabádáme všechny účastníky silničního provozu, aby striktně dodržovali všechna pravidla BESIPu a svou pozorností a ohleduplností přispěli k zajištění bezpečnosti na našich silnicích.

Text a foto: POLICIE ČR

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře