MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

Obavy o život řešili strážníci společně s oznamovatelkou, která sdělila to, že se bojí o zdraví jedné starší paní, na kterou se kolem 19té hodiny nedozvonila. Požádala strážníky, jestli by nešlo zkontaktovat jejího syna. Strážníci dle místní znalosti věděli, kde dotyčný syn bydlí a tak ho osobně informovali. Syn poté ihned matku kontaktoval přes mobilní telefon, ta byla naštěstí v pořádku, prý si jen zdřímla v době, kdy tam na ní oznamovatelka zvonila. Vše naštěstí i díky lidské všímavosti dopadlo dobře.

Opakované rušení nočního klidu z jednoho místního baru řešili strážníci, pokaždé však po příjezdu hlídky strážníků na místo se skupinka rozešla a na místě oznamovatel přítomen ani jiný svědek nikdy nebyl.

Telefonicky bylo strážníkům také nahlášeno to, že v areálu letního kina, konkrétně u záchodů leží použitá injekční stříkačka s jehlou. Hlídka strážníků injekční stříkačku s jehlou odborně uložila do speciálního boxu pro tento nebezpečný odpad. Ten samý případ nálezu se odehrál o den později na sídlišti.

Osobně přišel na služebnu MP jeden muž, který nalezl opuštěného psa na autobusovém nádraží ve Vimperku. Muž také sdělil, že tento pes tam zmateně pobíhal evidentně bez majitele. Strážníci MP umístili psa do kotců MěÚ a standardním způsobem byla také vyrozuměna odpovědná osoba.

Tentokrát asistenti prevence kriminality oznámili pomalovaný pilíř mostu u místní ČS a dále i pilíř mostu na parkovišti pod mostem v ulici Sušická. Hlídka strážníků na místě pořídila fotodokumentaci a celou událost odeslala na příslušný odbor k dořešení. Na místě nikdo chycen nebyl a z městských kamer také nebyl pachatel dohledán.

Výborná práce asistentů prevence kriminality pokračovala tím, že při běžné obchůzkové činnosti spatřili poničené vrata u vchodu do areálu letního kina. O události byla informována kontaktní osoba z odboru životního prostředí a celá událost byla ještě předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení, jako poškozování cizího majetku. Rovněž tak telefonicky oznámili asistenti posprejované lavičky a odpadkový koš v parku. Strážníci MP postupovali stejným způsobem i tentokrát, celá věc se řeší oznámením na neznámého pachatele.

Strážníci rovněž řešili telefonické oznámení o rušení nočního klidu hlasitou hudbu vycházející z jednoho bytu na sídlišti. Po příjezdu Strážníků MP již na místě žádný hluk nebyl, to potvrdil i samotný oznamovatel, že hluk ustal chvilku po učiněném oznámení.

Při běžné hlídkové činnosti zjistila hlídka strážníků také poničenou ceduli u workoutového hřiště. Standardně postupují strážníci tím, že na místě pořídili fotodokumentaci a informovali příslušnou odpovědnou osobu k zajištění nápravy. V případech, kdy se pachatel dohledá, jde uhrazení škody v plné výši zničeného majetku za ním.

Děkujeme občanům města za všímavost a spolupráci.

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města – zveřejněno bez redakční úpravy.)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře