RADNICE INFORMUJE: Mizí staré cedule, které dlouhá léta hyzdily město

RADNICE INFORMUJE: Mizí staré cedule, které dlouhá léta hyzdily město

Městský úřad (MěÚ) Vimperk začal odstraňovat cedule a reklamní tabule, které dlouhá léta hyzdí město. Starostka žádá obyvatele Vimperka, aby pomohli vytipovat další zbytečné cedule.

Během března zmizelo z Vimperka již více než třicet starých cedulí, které dělaly šumavskému městu ostudu již dlouhá léta.

„Vimperk hyzdily cedule, které vítají návštěvníky při příjezdu do města. Některé tu stály již více než 30 let. A jejich efekt byl spíše opačný. Než aby někoho vítaly, od návštěvy ho spíš odrazovaly,“ uvádí Jaroslava Martanová, starostka Vimperka.

Postupně mizí také cedule či reklamní tabule upozorňující na již neexistující firmy, staré rezavé výlepové tabule často ještě z předrevolučních dob nebo ty, které stály na pozemcích města na černo.

Akci společně zorganizovali úředníci ze čtyř odborů MěÚ ve Vimperku. Některé cedule jsou již dole, leží ve skladu, jiné na odstranění teprve čekají.

„Čekají nás jednání s Odborem dopravy Krajského úřadu o dalším osudu cedulí, které stojí podél silnice první třídy od Strakonic směrem na Strážný,“ uvádí Zdeněk Kuncl, z Odboru školství, kultury a cestovního ruchu MěÚ Vimperk, iniciátor celé akce.

Díky odstraněným cedulím se na řadě míst ve Vimperku uvolní plochy, které bude konečně možné efektně a efektivně využívat, například osázet okrasnými dřevinami.

V příštím roce chce Odbor školství, kultury a cestovního ruchu MěÚ Vimperk získat dotaci na výrobu a instalaci zbrusu nových, „vítacích“ cedulí. „Chceme, aby Vimperku nedělaly ostudu a vítaly turisty a návštěvníky z těch správných míst,“ říká místostarosta Jiří Cais.

Starostka Jaroslava Martanová spolu s místostarostou Jiřím Caisem žádají obyvatele Vimperka, aby v případě, že narazí na ceduli či tabuli hyzdící město, o tom informovali podatelnu MěÚ nebo pomocí emailu zdenek.kuncl@mesto.vimperk.cz odbor školství, kultury a cestovního ruchu.

Text a foto: (tzrad)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře