HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Středa 18. července

10:23 Technický zásah – V Prachaticích v ulici Pod Cvrčkovem odstranili místní profesionální hasiči hnízdo nebezpečného hmyzu.

12:06 Technický zásah – Strážníci městské policie zažádali o zásah hasičů, kteří pak ve Vimperku v ulici Nad Stadiónem zachránili vlaštovku. Vlaštovka uvízla na střeše ve výšce přibližně osm metrů, kde se zamotala do drátu.

16:57 Technický zásah – Ve Sklářské ulici ve Vimperku dohasili místní profesionální hasiči doutnající ohniště.

Čtvrtek 19. července

12:56 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk vyjela na silnici vedoucí z Vimperka na Kvildu, kde u Zdíkova se střetly dodávka značky Fiat Ducato a osobní automobil značky Škoda Yeti. Oba řidiči byli v době příjezdu hasičů z vozů venku a již v péči ZZS. V důsledku nehody vyteklo z auta přibližně šest litrů chladicí kapaliny, kterou hasiči zasypali na silnici sorbentem. Dále jednotka u obou aut odpojila akumulátory a řídila provoz na komunikaci. Zásah hasiči ukončili zametením silnice od plastů a střepů.

14:08 Dopravní nehoda – K další nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Prachatice, a to do Starých Prachatic do Ostrova. Zde byla ohlášena dopravní nehoda s nutností vyproštění zraněných osob. Jednalo se o Fiat Punto, který narazil do traktorového přívěsu. Ve Fiatu zůstala zaklíněná osoba v bezvědomí. Hasiči hydraulickým vyprošťovacím zařízením odstřihli B sloupek na straně řidiče a pomocí transportní desky osobu vyprostili. Přenesli ji do sanitky ZZS. Zároveň provedli u Fiatu protipožární opatření. Zraněnou řidičku po přistání LZS jednotka pak transportovala do vrtulníku. Poté si nehodu převzala Policie ČR k šetření.

16:44 Dopravní nehoda – Na vyžádání policistů uklidili profesionální hasiči ze stanice Vimperk u Zdíkova silnici po dopravní nehodě.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře