NEBE NAD HLAVOU: Víkend bude téměř letní

NEBE NAD HLAVOU: Víkend bude téměř letní

Máme před sebou nádherný víkend, kdy odpolední maxima budou opět stoupat na nadprůměrné teploty a v neděli budou teploty stoupat na 25 °C a padat budou opět teplotní rekordy.

V pátek přes naše území přechází studená fronta, takže oblačnosti i srážek bude více, postupně se dostaneme do nevýrazného tlakového pole, takže oblačnosti i srážek bude méně.

Více oblačnosti po celý víkend očekávají nad Velkou Británií a ástečně v Evropě západní, takže tam budou potřebovat deštníky. U nás se bude počasí tvářit letně. V pátek ještě přechod studené fronty. Takže velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Místy také s bouřkami. Večer bude docházet k ubývání oblačnosti.

V sobotu už bude převážně slunečná, bude polojasno nebo skoro jasno, pouze po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy.

V neděli po ránu skoro jasno nebo polojasno, odpoledne se bude vytvářet kupovitá oblačnost a počítejte s lokálními přeháňkami nebo bouřkami.

I teploty nám budou dělat radost – v pátek v maximech 22 °C, v sobotní ráno ještě relativně chladnější – alespoň v porovnání s pátečním ránem, v odpoledních maximech 23 °C. A v neděli letní den – teploty vystoupí na 25 °C.

NEBE NAD HLAVOU

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře